Темне фентезі Стівена Кінга «Казка» адаптують до серіалу з 10 епізодів, — Deadline
Темне фентезі Стівена Кінга «Казка» адаптують до серіалу з 10 епізодів, — Deadline

Темне фентезі Стівена Кінга «Казка» адаптують до серіалу з 10 епізодів, — Deadline

A24 зніме серіал за темним фентезі Стівена Кінга «Казка».

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Темне фентезі Стівена Кінга «Казка» адаптують до серіалу з 10 епізодів, — Deadline - Фото 1

Сценарій до проєкту пише Пол Грінграсс (режисер п’ятого «Джейсона Борна»), тоді як шоуранером виступить Дж. Г. Вайман (продюсер науково-фантастичного серіалу «Межа»).

За даними Deadline, тендерна боротьба за «Казку» Стівена Кінга активізувалась наприкінці 2022 року — тоді перемогла Universal Pictures, яка планувала випустити повнометражний фільм. Водночас книгу у 600 сторінок вмістити у двогодинну стрічку було неможливо, і A24 підхопила проєкт, як серіал.

Сюжет «Казки» (яка, до речі, доступна в українському перекладі) зосереджується на історії 17-річного хлопця Чарлі Ріда, який відправляється у подорож до таємничого королівства Емпіс: спочатку з метою врятувати сусідську вівчарку від хвороби, роздобувши чарівний сонячний годинник довголіття, а потім – й цілу чарівну країну та її мешканців від диктатора, який узурпував там владу.

«”Казка” — чудовий, але не ідеальний роман Стівена Кінга. Це ще одна історія про хлопця, про його вхід у доросле життя, про травми дитинства та боротьбу з ними. У історії незвичний для автора антураж, який він раніше застосовував лише в деяких своїх роботах», — писав у своїй рецензії керівник відділу оглядів ITC Павло Чуйкін.

Нагадаємо, що на стримінгу Max нині транслюється фільм жахів «Салимове лігво» — адаптація легендарного роману Стівена Кінга, яка оповідає про письменника Бена Мієрса (Льюїс Пуллман), що повертається до рідного міста в пошуках натхнення для своєї нової книги, однак виявляє, що містом заволодів кровожерливий вампір. Водночас аудиторія не надто позитивно сприйняла стрічку: на Rotten Tomatoes та початково дебютувала з 53% і була названа «найобтяжливішою екранізацією» книг письменника.

Також у лютому 2025 року очікуємо на вихід горору «Мавпа», знятого за мотивами однойменного оповідання Стівена Кінга:

 

Джерело матеріала
loader