У Києво-Печерській Лаврі відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута»
У Києво-Печерській Лаврі відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута»

У Києво-Печерській Лаврі відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута»

У Національному заповіднику «Києво-Печерська Лавра» відбулося відкриття виставки «Скорботний шлях Бахмута», яка розповідає про трагедію цього міста.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На мій погляд, ця виставка — це не лише мистецький проєкт. Це більше, ніж мистецький проєкт для нас. Це можливість спробувати донести світу той біль, котрий принесла життю війна. В цьому році, в 453 роки Бахмута, ворог зруйнував його, але не зруйнував наш дух та нашу волю», - сказав заступник міського голови міста Бахмут Сергій Родін.

За словами кураторки проєкту, начальниці управління культури Бахмутської міської ради Ірини Булгакової, ця виставка має велике значення для кожного мешканця Бахмута. Вона подякувала закладам культури, які підтримують цей проєкт, та зазначила, що така підтримка дозволяє вірити в майбутнє.

У Києво-Печерській Лаврі відкрили виставку «Скорботний шлях Бахмута» - Фото 1 У Києво-Печерській Лаврі відкрилася виставка «Скорботний шлях Бахмута» / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

«Хочеться розповісти, яким місто було квітучим, як боляче було спостерігати за тим, як воно руйнувалося. Але ми не залишаємо ані надії, ані віри. Ми віримо в те, що ми зможемо повернутися до нашого рідного міста. Незважаючи на те, що воно зруйновано, в нас залишилися людські ресурси, які допоможуть все це відновити завдяки всім, хто нас підтримує», - сказала Булгакова.

Виставка представляє цикл художніх робіт «VIA DOLOROSA», які відображають біблійні мотиви Скорботного шляху Ісуса Христа та унікальну колекцію «Різьбленки». Унікальні роботи бахмутського митця Дмитра Денисенка, врятовані з-під обстрілів, передають всю глибину страждань і велич духу містян.

Виставку відкрили у Великій лаврській дзвіниці Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра».

Як повідомлялося, біля будівлі Європейського парламенту в Брюсселі відкрилася виставка робіт українських фотографів «Битва за світло», де показані наслідки ударів російської армії по енергетичній інфраструктурі України.

Джерело матеріала
loader
loader