Ученицю, яка напала на вчительку ліцею на Хмельниччині, переведуть до іншого закладу
Ученицю, яка напала на вчительку ліцею на Хмельниччині, переведуть до іншого закладу

Ученицю, яка напала на вчительку ліцею на Хмельниччині, переведуть до іншого закладу

Вихователька Летичівського ліцею №1 Хмельницької областіне буде судитися з ученицею, яка на неї напала під час уроку. Дівчина має особливі освітні потреби і потребує інклюзивного навчання. Про це йдеться на офіційній сторінці Освітнього омбудсмена Сергія Горбачова у Facebook.

- Педагогічна працівниця, яка зафіксована на відео, здійснювала необхідну самооборону, при цьому вона не допустила перевищення меж необхідної оборони і водночас діяла професійно, намагаючись словесно заспокоїти ученицю. З доповідної записки, яка була надана педагогічним працівником на ім’я директора ліцею, вбачається, що педагог не має претензій ні до батьків, ні до учениці, враховуючи її особливості, - говориться в повідомленні установи.

Батьки дівчини планують перевести її на інклюзивне навчання і вже готують необхідні документи для психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини.

14 жовтня співробітниця Служби освітнього омбудсмена Надії Лещик розповіла, що побачила у мережі відео агресивної поведінки учениці Летичівського ліцею. За її словами, на відео учениця намагається вдарити вчительку, а та її стримує. Декілька разів учениці вдається схопити за волосся вчительку, а потім вона б'є педагога ногами.

  • 7 жовтня виховательці, яка застосувала насильство до дитини в навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, оголосили підозру у побоях та мордуванні.
  • Наприкінці вересня на Львівщині розгорівся скандал через випадки насильства в дитячому навчально-реабілітаційному центрі. Виховательку, яку звинуватили у побитті дітей, було відсторонено від виконання обов'язків, а їй висунули підозру.
Теги за темою
Освіта
Джерело матеріала
loader
loader