Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада
Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада

Хвороби, які не врятують від мобілізації: кого все ж призвуть до армії з листопада

З 1 листопада оновлюються умови мобілізації, і деякі військовозобов'язані можуть втратити право на відстрочку. Насамперед це стосується людей віком 50+.

Ця вікова група не є основною для бойових частин, адже фізичний стан та вік роблять їх менш придатними для виконання бойових завдань. Однак є виключення, таких чоловіків можуть призвати, якщо вони мають дефіцитну військову спеціальність або їх залучають до тилових підрозділів, наприклад, для ремонту техніки.

Військовослужбовці ТЦК. Фото: скрін youtube

Про оновлення мобілізаційної кампанії розповів депутат Федір Веніславський. За його словами, мобілізація чоловіків від 50 до 60 років відбувається вкрай рідко і стосується лише вузького кола спеціалістів.

Військові, ЗСУ / фото: скриншот Youtube

Щодо медичних показників, наказ №490 від 18 серпня 2023 року містить оновлений список хвороб, які звільняють від призову. До таких хвороб належать- активний туберкульоз, важкі форми гепатитів, ВІЛ у IV стадії, серйозні онкозахворювання, психічні розлади, епілепсія, глаукома та серцеві захворювання.

хворий, скріншот

Однак існує й перелік хвороб, які не є перешкодою для мобілізації. До таких належать вилікуваний туберкульоз, безсимптомний ВІЛ, легкі форми психічних розладів і незначні порушення роботи ендокринної системи.

Ці зміни мають на меті ефективніше використання кадрового потенціалу армії, водночас враховуючи медичні показники військовозобов'язаних.

Раніше ми повідомляємо, ТЦК та поліцію наділили новими повноваженнями.

ТЦК посилюють правила перевірок військовозобов'язаних- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader