Експерт назвав найспірніший пункт Плану перемоги Зеленського
Експерт назвав найспірніший пункт Плану перемоги Зеленського

Експерт назвав найспірніший пункт Плану перемоги Зеленського

Розгортання на території України повного комплексу неядерного стримування Російської Федерації є найскладнішим для реалізації пунктом українського плану перемоги, вважає політолог Олег Чаленко.

"Це політичне рішення, якого дійсно можна все-таки досягти, якщо Вашингтон протягом кількох наступних місяців змінить свій погляд щодо євроатлантичної інтеграції України та швидкості для нашої держави на цьому шляху. Як на мене, найважчою є організація на території України, розгортання повного комплексу неядерного стримування Російської Федерації. Очевидно, що це питання потребує додаткової координації з нашими партнерами", - сказав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Політолог зазначив, що навіть питання присутності західних інструкторів на нашій території викликає суперечки.

"Також тема доволі складна щодо парасольки ППО західних країн у координації з Україною для збиття російських ракет, "Шахедів" на нашій території. Це теж зараз складне питання", - пояснив він.

Крім того, суперечки виникає питання повного зняття заборони на використання західного далекобійного озброєння по території країни-агресора.

"Є низка пунктів у плані перемоги, які реалізувати набагато легше, бо вони опрацьовуються, зокрема українською стороною вже не перший місяць. Цей план є збалансованим, цей план є не просто, як у нас люблять казати, змістом "хотілок" Києва. Ні, Київ показує, що він може дати натомість. І можна ось чітко цей план розділити на дві половини. Фактично два з половиною пункти останні — це якраз те, що може Україна додати до економічної безпеки й загальної безпеки в євроатлантичному просторі", — сказав політолог.

Джерело матеріала
loader
loader