Глава МЗС Франції відвідає Україну на вихідних
Глава МЗС Франції відвідає Україну на вихідних

Глава МЗС Франції відвідає Україну на вихідних

Глава французької дипломатії Жан-Ноель Барро на вихідних відвідає Україну, щоб підтвердити підтримку Франції.

Про це він заявив в ефірі телеканалу France Inter у п'ятницю, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

За словами дипломатичного джерела, міністр має вилетіти в п'ятницю і провести вихідні в Україні, де він зустрінеться зі своїм колегою.

"Я їду в Україну, щоб донести голос Франції, нагадати, що Франція не відвертається від жодної кризи, сказати, що на карту в Україні поставлена безпека нашого континенту, включаючи продовольчу та енергетичну безпеку", – сказав Жан-Ноель Барро.

Він також підкреслив, що на кону в Україні стоїть також "гуманітарна катастрофа", уточнивши, що присвятить "частину цієї поїздки долі дітей України, зокрема дітей, викрадених і депортованих росіянами".

Як і його попередники, Барро також заявив, що якщо Україна капітулює перед Росією, "це буде освяченням права найсильнішого", і "ми не можемо з цим змиритися".

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга минулого тижня провів першу зустріч з новим главою МЗС Франції Жаном-Ноелем Барро та обговорив організацію його першого візиту в Україну.

Очільником МЗС Франції став Жан-Ноель Барро, який раніше обіймав посаду державного секретаря з європейських справ.

Він зокрема розкрив Макрону свій "план перемоги", піднімав питання про боєприпаси та про зняття обмежень для України на застосування західної далекобійної зброї, а також залучення фінансування для того, щоб Україна могла виробляти більше власних ударних безпілотників.

Також окрему увагу лідери країн приділили увага питанню спільного виробництва зброї.

Джерело матеріала
loader
loader