Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін
Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін

Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін

Дизайнери інтер'єру вважають, що спальні наступного року будуть барвистими, повними індивідуальності та надзвичайно затишними, і все це водночас. The Spruce дізнався, які будуть тренди спалень у наступному році.

Похмурі відтінки

Натомість спальні в білих тонах, можна обрати драматичні кольори. Одна з дизайнерок пояснює, що насиченість кольорами нікуди не піде в новому році, оскільки вона створює затишну атмосферу, ідеальну для спокійного вечора.

Зрештою, ви можете пофарбувати стіни в будь-який відтінок на свій вибір, однак в 2025 році головним "королями" стануть насичені коштовні тони – смарагдово-зелені, аметистово-фіолетові, шоколадно-коричневі та бордово-червоні.

Ще один фахівець додає, якщо бажаєте, можна накласти кілька кольорів або візерунків.

Візерунки змішуються та поєднуються несподіваним чином, привносячи життя та грайливість у простір...Незалежно від того, чи це квіти в поєднанні з геометричними фігурами, чи сміливі смуги на текстурованій стіні, комбінації настільки ж унікальні, як і привертають увагу,
– каже спеціаліст.


Похмурі тони на стіні в кімнаті будуть в моді у 2025 році / Фото Alvin Wayne Interiors

Елементи вінтажу

У новому році дизайнери радять обставляти та прикрашаючи свою спальню вінтажними елементами декору.

Одна з дизайнерок Ешлі Фіокко розповіла, що любить відвідувати вінтажні магазини в пошуках речей для спальні. Вона пояснює, як знайшла красиві та унікальні тканини для виготовлення декоративних подушок, старовинні килими в'язаних вручну виняткової якості та масивні дерев'яні скрині або маленькі столики, які можна використовувати як тумбочки.

Зазначається, що предмети, які ви купили в ужитку, можуть потребувати додаткового догляду, але вони легко сяятимуть у вашому просторі.

Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін - Фото 1
Вінтажні елементи декору в інтерʼєрі / Фото Erin Williamson Design

Цікаві рішення для економії місця

Незалежно від того, чи ваша спальня менша, чи ви просто хочете позбутися безладу, подумайте про цей простий прийом, який дизайнер Меган Еванс, вважає популярним вибором у 2025 році.

Фахівець рекомендує встановлювати підвісні світильники над тумбочкою замість настільної лампи чи настінного бра, оскільки ви можете легко додати драматизму в простір за допомогою чогось функціонального.

Відтак, замінивши звичайну лампу на підвісний світильник, ви звільните місце, яке можна використати для чогось іншого.

Робочий куточок

Багато людей працює вдома принаймні кілька днів на тиждень, тож вони часто хочуть мати в їхній спальні окремий простір для роботи.

Тому дизайнери прагнуть продумати місце, яке водночас буде функціональним та красивим. Проте немає необхідності вибирати той самий тип предметів меблів, які можна було б поставити всередині кабінету.

"Інтеграція столу, який можна використовувати як тумбочку, або доповнення тихого куточка стриманим офісним елементом — усе це досягає цієї мети", — каже фахівець.

Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін - Фото 2
Робоче місце в кімнаті / Фото Read McKendree / JBSA

Узголів'я ліжка

Хто каже, що узголів'я ліжка повинне бути звичайним?

"Яскраве узголів'я задає тон всьому іншому", — каже фахівець. "Незалежно від того, чи це дерев'яний шедевр ручної роботи, чи великий об'єкт з оксамиту, воно має відразу ж притягувати вас і закріпити простір."

Які тренди спалень будуть повсюди у 2025 році: чи очікувати кардинальних змін - Фото 3
Узголівʼя ліжка / Фото Read McKendree / JBSA

Шпалери

Якщо вам подобаються шпалери, ця новина вас точно порадує. Річ у тім, що вони залишаться в моді в 2025 році, тому не вагайтеся додавати їх у свою спальню.

Джерело матеріала
loader