Іноземець намагався вивезти з України цінну ікону
Іноземець намагався вивезти з України цінну ікону

Іноземець намагався вивезти з України цінну ікону

Громадянин Великобританії намагався вивезти з України старовинну ікону, яка може мати значну історичну та культурну цінність. Про це йдеться в повідомленні Львівської митниці у Facebook.

- Під час огляду пасажирського потяга «Київ - Перемишль», який прямував до Польщі,  працівники митного поста «Мостиська-залізничний» виявили в громадянина Великобританії старовинну ікону. Образ, який може мати антикварну, історичну або культурну цінність, знаходився серед особистих речей іноземця. В подальшому знахідку скерують для проведення  експертизи, - повідомили на митниці.

Львівська митниця нагадала, що згідно з законом, із України не можна вивозити культурні цінності, внесені до Державного реєстру національного культурного надбання, Національного архівного фонду та Музейного фонду..

  • 30 травня на пункті пропуску "Шегині" під час перевірки авто виявили ікону Стрітення Господнього. ЇЇ намагалися незаконно вивезти з України до Швеції.
  • 3 лютого з України намагалися вивезти 124 археологічних предмети, серед яких елементи кінської збруї, прикраси та побутові речі.
Джерело матеріала
loader
loader