Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабної війни скоротилася на 55%
Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабної війни скоротилася на 55%

Кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабної війни скоротилася на 55%

Загальна кількість учнів у школах Донеччини з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну скоротилася вже на 55% - зі 168 тис. до 76,3 тис. осіб.

Про це повідомила на онлайн-брифінгу директорка департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, передає кореспондент Укрінформу.

«На початок війни у 2022 році у школах Донеччини навчалося 168 тис. учнів. Вже на 1 вересня 2022 року було 105 тис. учнів, на 1 вересня 2023 року уже був контингент 92 тис. учнів. На сьогодні в нас учнів 76,3 тис. Тому що люди переїжджають до інших областей України і, можливо, інших країн», - сказала Сідашева.

Вона зазначила, що, якщо говорити про вчителів, то на 1 січня 2022 року в загальноосвітніх школах області працювало трошки більше 14 тис. учителів, а на сьогодні залишилося трошки більше 7 тис. учителів.

«Тільки за 2024 рік призупинили діяльність на Донеччині 19 закладів загальної середньої освіти в 11 територіальних громадах. До інших навчальних закладів перейшло орієнтовно 2 тис. дітей», - констатувала директорка департаменту. Та додала, що сьогодні у дистанційному форматі працюють ще 254 заклади загальної середньої освіти Донецької області.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

У регіоні триває обов’язкова евакуація цивільного населення. У багатьох населених пунктах, які наближені до лінії фронту, проводиться примусова евакуація дітей з родинами.

Теги за темою
війна Діти Школа
Джерело матеріала
loader
loader