На фронті від початку доби 112 зіткнень, бої тривають на п’яти напрямках
На фронті від початку доби 112 зіткнень, бої тривають на п’яти напрямках

На фронті від початку доби 112 зіткнень, бої тривають на п’яти напрямках

Від початку доби на лінії фронті відбулося 112 боєзіткнень, найбільше - на Курахівському напрямку.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сили оборони України стримують наступ російських окупантів. Терористи продовжують руйнувати українські міста і села ракетними, авіаційними та артилерійськими ударами. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 112. Найгарячіше зараз на Курахівському напрямку. Сили оборони вживають необхідних заходів для недопущення просування противника в глиб української території», - заявили у Генштабі.

За його даними, сьогодні від вогню російської артилерії та мінометів постраждали громади у населених пунктах Писарівка, Шалигіне, Велика Писарівка, Баранівка, Біловоди, Чуйківка Сумської області; Тимофіївка Харківської; Гута-Студенецька Чернігівської області. Крім цього, війська РФ завдали авіаударів КАБами по районах Піщаного та Покровська Донецької області.

Повідомляється, що на Харківському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив штурм позиції Сил оборони у районі Вовчанська.

На Куп’янському напрямку російські окупанти 12 разів атакували Сили оборони в районах Голубівки, Синьківки, Новоосинового, Степової Новоселівки, Піщаного, Колісниківки та Лозової. П’ять боєзіткнень ще тривають. Українські воїни стійко тримають оборону та завдають ворогу втрат, наголосили у Генштабі.

Згідно з його інформацією, на Лиманському напрямку за день російська армія здійснила вісім атак на українські позиції поблизу Греківки, Дружелюбівки, Тернів, Макіївки та Торського. Сім боєзіткнень завершилися, ще одне триває.

Зазначається, що війська РФ продовжують шукати слабкі місця в обороні ЗСУ поблизу Часового Яру та Ступочок на Краматорському напрямку. Українські воїни успішно відбили обидва штурми.

На Торецькому напрямку окупанти шість разів намагалися вклинитися в оборону ЗСУ в районах населених пунктів Деліївка та Торецьк. По Іванопіллю загарбники двічі вдарили КАБами.

На Покровському напрямку російські війська за підтримки авіації здійснили 16 спроб потіснити українські сили з позицій у районах Романівки, Селидового, Променя та Михайлівки. Сили оборони стримують натиск та відбили 15 атак, одне боєзіткнення триває.

«На Курахівському напрямку російська армія атакувала 38 разів у бік населених пунктів Желанне Друге, Новодмитрівка, Гірник, Новоселидівка, Курахівка, Георгіївка, Антонівка, Дальнє, Катеринівка та Костянтинівка. Двадцять дві спроби окупантів просунутися вперед вже відбито», - заявили у Генштабі.

За його інформацією, на Времівському напрямку відбулося чотири ворожі атаки неподалік Катеринівки та Богоявленки. Три бої ще не завершилися.

На Оріхівському напрямку російські війська один раз штурмували позиції Сил оборони в районах Новоданилівки.

«Також чотири рази ворог марно атакував наших оборонців на Придніпровському напрямку», - заявили у Генштабі ЗСУ.

Операція Сил оборони в Курській області триває. Від початку доби російські літаки завдали 12 ударів 25 КАБами по власній території.

Як повідомляв Укрінформ, на фронті минулої доби, 17 жовтня, було зафіксовано 210 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками.

Фото: 24 ОМБр імені короля Данила

Джерело матеріала
loader