На Кубі через блекаут понад 10 млн людей залишилися без світла
На Кубі через блекаут понад 10 млн людей залишилися без світла

На Кубі через блекаут понад 10 млн людей залишилися без світла

На Кубі стався блекаут через відключення однієї з найбільших електростанцій. В результаті мільйони місцевих жителів залишилися без світла, пише Reuters.

Кубинська електростанція Антоніо Гутьєраса в Матансасі (місто на Кубі) вийшла з ладу близько полудня у п'ятницю. Через це чиновники відмінили надання життєво важливих послуг. При цьому школи та університети було закрито до неділі. Також влада віддала вказівку скасувати проведення розважальних та культурних заходів, було закрито нічні клуби.

- Керівництво країни приділяє першочергову увагу рішенню цієї вкрай важливої ​​для країни енергетичної проблеми. Не буде спокою, допоки електропостачання не буде відновлено, - заявив президент Куби Мігель Діас-Канель.

При цьому енергетики заявили, що вони не можуть спрогнозувати скільки часу знадобиться, щоб відновити електропостачання.

  • Сильний вітер та шторм, який почався після урагану "Мілтон" минулого тижня, призвели до того, що на електростанції Куби було неможливо доставляти дефіцитне паливо.
  • 18 жовтня на Францію обрушилися екстремальні зливи. Негода вирує в департаменті Ардеш, де в одному з районів випало до 700 мм опадів за дві доби.
Джерело матеріала
loader