Навчальний центр Україна-НАТО у Польщі очолить польський генерал
Навчальний центр Україна-НАТО у Польщі очолить польський генерал

Навчальний центр Україна-НАТО у Польщі очолить польський генерал

Глава Міноборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що Центр аналізу, підготовки та освіти НАТО-Україна (JATEC) очолить поляк, генерал Войцех Озга.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє TVN24.

Косіняк-Камиш підкреслив, що генерал Озга має великий досвід і протягом багатьох років служив у різних підрозділах НАТО, в тому числі в Брюсселі та Неаполі.

За його словами, добре, що поляк очолить "єдиний істотний підрозділ НАТО-Україна".

генерал Войцех Озга.

фото PAP.

Рішення про створення в Бидгощі Аналітичного, тренувального та освітнього центру Україна-НАТО (JATEC) було прийнято в лютому і підтверджено під час липневого саміту Альянсу у Вашингтоні.

За словами очільника Міноборони, центр хоче досягти початкової оперативної спроможності в січні 2025 року і повністю розгорнути її протягом року.

"Я закликав усіх наших союзників взяти в цьому участь", – заявив Косіняк-Камиш.

Генерал Войцех Озга був, серед іншого, начальником Оперативного відділу у справах НАТО і заступником військового представника Польщі у військових комітетах НАТО і ЄС, розташованих у Брюсселі.

У НАТО заявляли, що NSATU – це один зі стовпів підтримки України з боку Альянсу, другим є Центр аналізу, навчання та освіти Україна-НАТО (JATEC), а третім – фінансова підтримка.

Джерело матеріала
loader
loader