Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E
Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E

Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E

Французька компанія Renault привезла на автошоу в Парижі багато яскравих новинок, у тому числі концептуальний електричний хетчбек, створений за мотивами спортивного автомобіля Renault 5 Turbo. За попередніми даними, в компанії не виключають можливості відправити машину в серію.

Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E - Фото 1

Після прем’єри нового покоління хетчбека Renault 5 E-Tech та його “зарядженої” версії Alpine A290 у компанії вивчають можливість підготувати до виробництва ще більш спортивний варіант електрокара. У минулому оригінальний Renault 5 мав версію 5 Alpine і потужний варіант 5 Turbo з центральним розташуванням мотора. Не виключено, що концепт R5 Turbo 3E після доопрацювання зможе вирушити до серії.

Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E - Фото 2

Це не перша інформація про можливість того, що автомобіль стане реальністю. Наприкінці 2022 року генеральний директор Renault Лука де Мео сказав, що бренд знайшов спосіб вивести на дорогу щось близьке до концепту.

Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E - Фото 3

Нагадаємо, що концепт Renault R5 Turbo 3E отримав два електродвигуни сумарною потужністю 375 к.с. і забезпечують 700 Нм моменту, що крутить. Живлення для них забезпечує літій-іонний акумулятор місткістю 42 кВт-год. При цьому автомобіль важить лише 980 кг і здатний розігнатися до 100 км/год за 3,5 секунди.

Renault готує заряджений хетчбек R5 Turbo 3E - Фото 4

Джерело матеріала
loader