Росіяни посилили контроль на митниці між Росією і так званою «ЛНР»
Росіяни посилили контроль на митниці між Росією і так званою «ЛНР»

Росіяни посилили контроль на митниці між Росією і так званою «ЛНР»

Російські загарбники посилили контроль на митниці між РФ і так званою «ЛНР».

Про це Луганська обласна державна адміністрація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

На кордоні між Росією і так званою «ЛНР» знову посилили митний контроль. Відповідні перевірки обіцяли скасувати ще восени 2022 року, після завершення псевдореферендуму.

«Втім, його підсумки ніяк не вплинули на вирішення цього питання. Минуло два роки, а бажаючі потрапити до РФ чекають на кордоні до шести годин, як чужинці. Слід також нагадати, що від травня 2024 року на кордоні Ростовської областііз «ЛНР» і «ДНР» впроваджено п’ятикілометрову особливу зону», - зауважили в обладміністрації.

Як повідомляє ОДА, колаборанти у містах так званої «ЛНР» збільшили обсяги пошуку і показники виявлення житла, яке потім можна «націоналізувати». Господарям порожніх квартир та будинків дають місяць, щоб з’явитися та переоформити майно за російським законодавством.

«Звісно, що значна більшість осіб не з’являється у встановлений строк, бо люди виїхали на підконтрольну уряду України територію та за кордон. Для тиску на них окупанти періодично влаштовують показові заходи, як, до прикладу, в Луганську. Там планують передати бойовикам 40 віджатих в українців квартир», - ідеться в повідомленні.

За словами начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора, «минулої доби противник атакував на декількох ділянках фронту. Зокрема поновив наступальні дії біля Надії. Поблизу Греківки та Балки Журавки бої не припиняються вже декілька тижнів. Також ворог спробував штурмувати Білогорівку. Наразі усі атаки відбиті нашими оборонцями. При вогневій підтримці окупанти активно застосовували артилерійські установки та безпілотники».

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому Луганську росіяни запускають програму передачі «безгосподарного» житла, яке було незаконно вилучене в українців, «героям СВО».

Теги за темою
Росія Луганщина
Джерело матеріала
loader
loader