СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці
СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці

СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці

Контррозвідка Служби безпеки нейтралізувала агентурну мережу ФСБ, яка розвідувала локації Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

«За результатами спецоперації на Донеччині та в Одесі затримано трьох російських агентів. Ними виявилися мешканка Краматорська та двоє одеситів, які підтримували рашизм», – йдеться у повідомленні відомства.

У СБУ повідомили, що за вказівкою ФСБ затримані здійснювали таємне спостереження за ключовими залізничними станціями, які використовуються для транспортування важкого озброєння та боєприпасів на фронт.

Крім того, агента з Донеччини отримала завдання виявити позиції українських військ, які обороняються на Краматорському напрямку. Для цього жінка відвідувала населені пункти поблизу лінії фронту і питала місцевих мешканців про розвідувальну інформацію під час звичайних бесід.

3 фото
  • СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці - Фото 1
  • СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці - Фото 2
  • СБУ затримала зрадників, які «зливали» РФ розташування стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці - Фото 3
СБУ затримала агентів ФСБ
Фото: СБУ

Отримані відомості агенти месенджером передавали своєму російському куратору у вигляді позначок на гугл-картах з детальним описом. Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантів та затримали їх за місцем проживання. При обшуках в агентів вилучено мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з російським куратором.

Слідчі Служби безпеки повідомили двом особам про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Дії третього фігуранта кваліфіковані за частиною 3 статті 114-2 (несанкціоноване розголошення інформації про переміщення або розміщення Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до законодавства України, у умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Усі троє наразі утримуються під вартою. Їм загрожує покарання від 12 років позбавлення волі до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

До слова, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру у незаконному збагаченні ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Джерело матеріала
loader
loader