Швейцарія передала Україні перший автомобіль для розмінування GCS 200
Швейцарія передала Україні перший автомобіль для розмінування GCS 200

Швейцарія передала Україні перший автомобіль для розмінування GCS 200

Швейцарський уряд передав Державній службі з надзвичайних ситуацій перший із трьох спеціалізованих автомобілів GCS 200 на Конференції з протимінної діяльності в Україні.

Як інформується, до кінця 2024 року Україна отримає ще один автомобіль від швейцарських партнерів, а у 2025 році – третій.

ДСНС акцентувала, що на початку минулого року у системі органів Міністерства внутрішніх справ не було жодної машини для розмінування.

Наразі, завдяки підтримці міжнародних партнерів, передано вже 68 таких одиниць техніки.

У ДСНС наголосили, що із початком експлуатації цих машин кількість поранень саперів зменшилась у п’ять разів.

У 2023 році уряд Швейцарії схвалив чотирирічний пакет допомоги на загальну суму 100 млн швейцарських франків ($118 млн), призначеної виключно для гуманітарного розмінування в Україні.

Швейцарія також підтримує програму допомоги постраждалим від мін і малим фермерським господарствам, які не можуть обробляти свої поля.

На початку жовтня Литва та Швеція погодили закупівлі на суму 22 млн євро для підтримки потреб України у сфері розмінування.

Напередодні уряд Німеччини прозвітував про передання Україні чергової партії військової допомоги, куди, зокрема, ввійшли 100 переносних систем розмінування H-PEMBS, 90 міношукачів, один мінний плуг.

Джерело матеріала
loader
loader