Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР
Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР

Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР

Про це повідомив голова Комітету з питань розвідки Палати представників Майк Тернер у мережі Х. Він також опублікував свій лист до Байдена у мережі, передає 24 Канал.

Війська КНДР в Україні мають стати червоною лінією для США

Конгресмен Тернер заявив, що війська Північної Кореї, які Росія використовує у війні проти України, має стати червоною лінією для США. Відтак, він відправив адміністрації Байдена відповідного листа.

Чому адміністрація Байдена – Гарріс не змогла вчасно поінформувати Конгрес про пересування північнокорейських військ до Росії? Сьогодні я надіслав листа президенту Байдену з вимогою, щоб його адміністрація надала відповіді на запитання Комітету з питань розвідки, й щоб використання північнокорейських військ проти України стало червоною лінією для США і НАТО,
– наголосив конгресмен.

У листі, який Тернер опублікував у мережі, згадується про 10 тисяч солдатів КНДР, яких Росія планує використовувати у війні проти України. Конгресмен також додає, що ці дані підтверджують українські та південнокорейські спецслужби. Відтак, Тернер вважає ці події "крайньою ескалацією" у війні.

Це має стати червоною лінією для США, – конгресмен про використання Росією військ КНДР - Фото 1
Лист конгресмена до Байдена / Скриншот Майка Тернера

На допис конгресмена вже відреагував керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко. У телеграм-каналі він висловив свою думку щодо червоних ліній.

Насправді, справжня червона лінія – це почати вважати воєнну інфраструктуру Росії законною ціллю для західної зброї,
– наголосив Коваленко.

Раніше у мережі опублікували кадри, як Росія екіпірує солдатів з Північної Кореїу форму загарбницької армії. Відомо, що це відбувалося на Сергіївському полігоні на Далекому Сході Росії.

Теги за темою
США КНДР
Джерело матеріала
loader
loader