У Франції в результаті аномальних злив почалися повені та зсуви грунту
У Франції в результаті аномальних злив почалися повені та зсуви грунту

У Франції в результаті аномальних злив почалися повені та зсуви грунту

На Францію обрушились екстремальні зливи. Негода вирує у  департаменті Ардеш у Франції, де в одному з районів випало до 700 мм опадів лише за добу, пише The Watchers.

- Ми зіткнулися із ситуацією, яка безпрецедентна за своїми масштабами. 600 мм води в Ардеші - це нечувано! Це понад 600 мм за 48 годин. Це абсолютно неймовірно, - прокоментувала ситуацію міністр екологічних перетворень Франції Аньєс Паньє-Рунаше.

Через масштабну повінь пожежники терміново провели близько 350 рятувальних операцій. Мінімум три людини травмовані. У шести французьких департаментах оголошено червоний рівень небезпеки через дощ і повінь, а в Ардеші довелося закрити школи. Тим часом школи прогнозують продовження сильних опадів.

Повені та річки вийшли з берегів, що спричинило кілька зсувів. Через це довелося перекрити безліч доріг і навіть зупинити поїзди в постраждалому регіоні.

Кілька днів тому сильна повінь охопила Оман. В одному з регіонів країни всього за добу випала дворічна норма опадів. У постраждалому районі довелося закрити школи.

У Франції в результаті аномальних злив почалися повені та зсуви грунту - Фото 1
У Франції в результаті аномальних злив почалися повені та зсуви грунту - Фото 2
  • На початку жовтня у світі вирував шторм "Мілтон", через який у деяких штатах оголошували режим НС. 
  • Раніше  Коротко про писав про ті катаклізми, які знаходяться в списку  найруйнівніших ураганів в історії. 
Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader