У Києві відбудеться «Фестиваль перших п’єс»
У Києві відбудеться «Фестиваль перших п’єс»

У Києві відбудеться «Фестиваль перших п’єс»

Увазі глядачів буде запропоновано 11 нових п’єс, написаних ветеранами та чинними військовослужбовцями, та 4 тексти, створені цивільними учасниками проєкту

У Києві 18-20 жовтня відбудеться «Фестиваль перших п’єс», на якому будуть представлені тексти, створені учасниками проєкту «Театр Ветеранів». Про це повідомили організатори фестивалю.

Як повідомили організатори фестивалю, особливістю події, що пройде в приміщенні Театру Драматургів, є принципова зосередженість на прогресі автора-драматурга.

Робота режисерів, гра акторів, енергія глядачів, увага медіа — все підкорено головній меті: допомогти ветеранам у максимально короткий термін опанувати основи драматургії, написати власні перші п’єси та отримати досвід втілення їх на сцені.

Проєкт «Театр Ветеранів» започатковано Відділом комунікацій командування Сил територіальної оборони ЗСУ (ТРО Медіа), спільно з Театром Драматургів.

Увазі глядачів буде запропоновано 11 нових п’єс, написаних ветеранами та чинними військовослужбовцями, та 4 тексти, створені цивільними учасниками проєкту. Також будуть представлені документальні матеріали, зібрані за кураторства Анастасії Косодій.

Крім основної звітно-навчальної програми, в межах Фестивалю заплановані дві спеціальні події. 

Текст Юрія Вєткіна та Оксани Циби «Поворот на Ірпінь» буде презентовано режисером Олександром Сергієнком у форматі «Паперового театру». Показ має розширити інструментарій способів говорити про реальність війни без надлишкової ретравматизації.

Подією, що впроваджує нові стандарти функціонування галузі, стане перше публічне читання нового сценарію Марисі Нікітюк «Ной». Долучившись до команди менторів, Марися ділилася з учасниками проєкту «Театр Ветеранів» своїми професійними секретами. Тепер ветерани поділяться з Марисею власним досвідом, допоможуть вдосконалити сценарій про українських героїв-саперів.

Також запланована панельна дискусія «Чи може драма зупинити трагедію?» обіцяє бути відвертою та пристрасною. Спікери обміняються думками щодо ефективності методів, які були використані в межах пілотного навчально-терапевтичного курсу, намітять подальші кроки з розвитку проєкту «Театр Ветеранів».

Події Фестивалю пройдуть в приміщенні Театру Драматургів (вул.Петра Сагайдачного, 25Г). Кількість місць обмежена, діє електронна реєстрація. Для глядачів, що не встигнуть зареєструватися, діятиме фан-зона.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader