На Україну насувається антициклон - у вихідні вдарять заморозки
На Україну насувається антициклон - у вихідні вдарять заморозки

На Україну насувається антициклон - у вихідні вдарять заморозки

Україну накриє 19 та 20 жовтня антициклон, який принесе із собою заморозки. Також у низці областей очікуються дощі. Про це повідомила у своєму Телеграм-каналу синоптик Наталія Діденко.

- У суботу на неділю дощі можливі на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі, у Криму та на Дніпропетровщині. На решті території України 19-20 жовтня переважатиме суха погода із сонячними проясненнями. У західній частині України будуть тумани зі зниженням видимості до 300-500 метрів. Вночі заморозки всюди, окрім південного сходу України, – спрогнозувала синоптик.

За даними Діденка, вдень, 19 жовтня, різке похолодання очікується у Луганській та Донецькій областях, а також у Дніпрі та Запоріжжі. Там температура повітря опуститься до +6+9 градусів. У західних областях та на Одещині буде найтепліша погода. Протягом дня у цих регіонах стовпчики термометрів покажуть +11+15 градусів. На решті території України, зокрема столиці, очікується +8+12 градусів.

- У Києві у вихідні буде прохолодно, свіже повітря покаже вночі +1+4 градуси, місцями заморозки, вдень +10, +11 градусів, - наголосила фахівець.

Як зазначила синоптик, наступного тижня в Україну повернеться тепло. Потепління до +12+17 очікується у країні з понеділка, 21 жовтня. Йдеться про всі регіони України.

  • 17 жовтня у КМВА попередили городян, що в українській столиці на 18-20 жовтня оголосили попередження про небезпечні метеорологічні явища. У Києві в цей період очікуються сильні заморозки.
  • 17 жовтня синоптик Наталія Діденко заявила, що 18 жовтня антициклон в Україні зумовить ясну погоду, проте практично на всій території вночі прогнозують заморозки. За даними фахівця, лише схід та південний схід утримаються від мінусів через хмарність.
Теги за темою
прогноз погоди
Джерело матеріала
loader