На вихідні в Україну прийдуть заморозки, а з понеділка все зміниться: прогноз погоди
На вихідні в Україну прийдуть заморозки, а з понеділка все зміниться: прогноз погоди

На вихідні в Україну прийдуть заморозки, а з понеділка все зміниться: прогноз погоди

На вікенді дощитиме у східних та південних областях. Холодно буде навіть у Криму.

У суботу 19 жовтня і неділю 20 жовтня дощі та холод очікуються у Луганську, Донецьку, Дніпрі, Запоріжжі та Криму. На решті території погода буде переважно суха. З понеділка на всю Україну очікує значне потепління. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко.

У західних областях 19-20 жовтня потрібно бути уважнішими водіям — тумани знизять видимість на дорогах до 300-500 метрів.

По всій країні, крім південного сходу, вночі будуть заморозки. Також удень 19 жовтня доведеться померзнути жителям Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Запорізької областей. Температура впаде до +6…+9°C навіть у Криму

Найтепліше буде у західних областях та на Одещині. Там Наталка Діденко прогнозує близько +11…+15°C протягом дня.

На решті території України, за словами синоптикині, термометри не показуватимуть вище +12°C.

У Києві завтра й післязавтра повітря також буде прохолодним: вдень +10…+11°C, вночі близько +1…+4°C і місцями доходитиме до заморозків.

"Погода чудова для лісових та паркових прогулянок, провітрювань голови, думок, килимів, пухових ковдр, відвідання родичів та друзів", — зазначила Наталка Діденко.

За словами синоптикині, вже з понеділка 21 жовтня українці відчують суттєве потепління. Наступного тижня очікується сонячна погода і повітря вдень прогріватиметься до +12…+17°C.

Нагадаємо, 17 жовтня Наталка Діденко пояснювала, що над територією України панує зона високого тиску. Це спричинило похолодання у більшості областей.

Також 16 жовтня метеоролог Ігор Кибальчич повідомляв, що на вихідні в Україну принесе заморозки потужний антициклон.

Теги за темою
прогноз погоди синоптики
Джерело матеріала
loader
loader