Нетаньягу заявив про замах на себе
Нетаньягу заявив про замах на себе

Нетаньягу заявив про замах на себе

Хезболла запустила безпілотники по Ізраїлю, один з яких влучив у приватний будинок прем’єра.

Прем’єр-міністр Ізраїля Беньяміна Нетаньягу заявив, що угруповання Хезболла у суботу, 19 жовтня, вчинили замах на нього і його дружину. Про це ізраїльський лідер написав у соцмережі .

“Спроба проксі Ірану Хезболли вбити мене та мою дружину сьогодні була серйозною помилкою. Це не завадить ні мені, ні державі Ізраїль продовжувати нашу справедливу війну проти наших ворогів, щоб забезпечити наше майбутнє”, – написав він.

Перед цим повідомлялося, що безпілотник, запущений Хезболлою з Лівану, який вибухнув у центральному приморському місті Кейсарія рано вранці в суботу, був націлений на приватний будинок Нетаньягу. Прем’єр-міністра і його дружини в будинку не було, ніхто не постраждав.

Перед цим ЦАХАЛ повідомив, що “був обстріляний будинок” в елітному містечку, відомому своїми шикарними віллами, римськими руїнами і амфітеатром.

За даними видання , безпілотник влучив у будинок прем’єр-міністра.

“Це перший випадок з початку війни, коли було уражено ціль, безпосередньо пов’язану з Нетаньягу”, – йдеться в повідомленні.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що цей безпілотник був одним з трьох, запущених з території Лівану, і що два інших були збиті.

Військові заявили, що розслідують інцидент, в якому, ймовірно, сталося кілька збоїв в ізраїльській системі попередження. Перед вибухом безпілотника в Кейсарії не звучали попереджувальні сирени.

Атака на будинок Нетаньягу сталася через день після того, як Хезболла заявила, що вступає в нову фазу боротьби з ізраїльськими військами, додавши, що за останні кілька днів вони застосувало нову зброю, зокрема, нові типи високоточних ракет і безпілотників з вибуховими пристроями.

Нагадаємо, тиждень тому Хезболла атакувала Ізраїль новим дроном. Він прорвався повз систему сповіщення і вдарив по місцю збору військових. Влучання призвело до поранення близько 67 осіб, ще четверо загинули. 

ЦАХАЛ підірвав тунелі Хезболли 100 тоннами вибухівки



Теги за темою
Ізраїль
Джерело матеріала
loader