Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи
Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи

Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи

Служба безпеки України і Національна поліція затримали двох агентів російських спецслужб, які вчиняли підпали автомобілів Збройних сил України та об’єктів Укрзалізниці у Дніпрі і Слов’янську Донецької області.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За виконання завдань росіяни обіцяли фігурантам гроші.

У Дніпрі правоохоронці по гарячих слідах затримали 32-річного містянина, який підпалив військовий мультівен і дві релейні шафи, що відповідають за безпечний рух поїздів на стратегічно важливій лінії залізниці.

Силовики затримали ще двох агентів РФ, які палили автівки військових і релейні шафи - Фото 1

У Слов’янську затримали 20-річного наркозалежного, який хотів швидко заробити на дозу у Телеграм-каналах. Там на нього вийшов кадровий співробітник ФСБ РФ і запропонував гроші в обмін на співпрацю.

За його вказівкою фігурант підпалив позашляховик Сил оборони, який проходив техобслуговування на місцевій СТО після виконання бойових завдань на фронті.

Слідчі повідомили обом затриманим про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Злочинні дії фігуранта з Дніпра додатково кваліфікували за ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) і ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 років тюрми до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові затримали двох підлітків за спробу підпалутрансформаторної підстанції.

Теги за темою
Збройні сили України СБУ Дніпро
Джерело матеріала
loader
loader