Цитрусові розорять гаманці: "осінні" ціни на апельсини, мандарини та лимони
Цитрусові розорять гаманці: "осінні" ціни на апельсини, мандарини та лимони

Цитрусові розорять гаманці: "осінні" ціни на апельсини, мандарини та лимони

В Україні зросли ціни на апельсини, але трохи подешевшали мандарини та лимони. Скільки доведеться заплатити за улюблені цитрусові фрукти, показують дані моніторингу на порталі Мінфін.

Восени українці традиційно збільшують споживання фруктів, щоб наситити організм необхідними вітамінами перед холодами та сезоном ГРВІ. Цього сезону ціни на цитрусові кусаються особливо сильно.

Ціни на фрукти. Фото: скрін youtube

Ціни на апельсини

Середній цінник на апельсинах збільшився на понад 6 гривень - до 88,90 гривні за кілограм. При цьому в окремих супермаркетах фрукт пропонується по 90 гривень. Апельсини "Єгипет" у середньому продаються по 74,90 гривні за кіло, що на 5 гривень дорожче, ніж минулого місяця. Апельсини преміум подорожчали з 86,56 до 88,25 гривні за кіло.

Ціни на апельсини. Фото: скрін Мінфін

Ціни на мандарини

Середня вартість мандарину знизилася з 122,20 до 97,63 гривні за кілограм. Однак у деяких торгових мережах цінники на фрукт сягають рекордних 149 гривень за кіло. Мандарини "Клементин" продаються по 99,90 гривні за кіло, що на 30 гривень дешевше, ніж минулого місяця.

Ціни на мандарини. Фото: скрін Мінфін

Ціни на лимони

Лимони також подешевшали, але цінник все одно залишається "космічним". У середньому кілограм фрукта коштуватиме 77,53 гривні за кілограм. Для порівняння у вересні середній цінник був на рівні 92,29 гривні.

Ціни на лимони. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, картопля стане делікатесом: ціна може злетіти до 60 грн за кіло.

Теги за темою
продукти
Джерело матеріала
loader