У Варшаві активісти протестували проти екозлочинів Росії
У Варшаві активісти протестували проти екозлочинів Росії

У Варшаві активісти протестували проти екозлочинів Росії

У Варшаві в неділю відбувся марш проти екологічних злочинів Росії.

Акція пройшла у межах кампанії #StopEcocideUkraine організації UAnimals за підтримки громадської організації Євромайдан-Варшава, передає кореспондент Укрінформу.

У Варшаві активісти протестували проти екозлочинів Росії - Фото 1 У Варшаві активісти протестували проти екозлочинів РФ / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

Учасники прийшли на акцію з українськими і польськими прапорами, та прапорами організації UAnimals. Вони тримали у руках плакати з написами польською та англійською мовами, зокрема, «Росіяни скоюють геноцид і екоцид», «Природа не має кордонів, Росія її вбиває», «Зупиніть злочини Росії» та інші, на яких містилися конкретна інформація про екологічні злочини росіян в Україні.

У коментарі Укрінформу активістка варшавського Євромайдану Вікторія Погребняк підкреслила, що дуже багато людей в Європі та світі не усвідомлюють, що екологічні злочини Росії не є проблемою лише України, а всього континенту та світу.

«Йдеться про підвищені викиди СО2 в атмосферу через війну, що нагріває нашу атмосферу, про знищення цілих видів та підвидів тварин, рослин та інших форм життя. Ми розуміємо, що це не лише про Україну, це загрожує усьому світу. Тому ми тут, щоб наголосити на цій проблемі і закликати світ зупинити екоцид»,- підкреслила Погребняк.

Вона звернула увагу, що в результаті повномасштабного вторгнення РФ в Україну сталися 150 млн куб. м викидів СО2 в атмосферу, в результаті агресії вбиті не менше 20 тис. тварин і понад 160 тис. птахів, під загрозою є також 3 млн гектарів лісів, які в результаті обстрілів можуть вигоріти і бути знищені. Активістка варшавського Євромайдану наголосила, що не варто забувати про потенційні небезпеки, зокрема загрозу вибуху на Запорізькій АЕС, памʼятаючи про екологічну катастрофу з підривом росіянами Каховської ГЕС.

Під час маршу, який пройшов центральною вулицею Варшави - Краківським передмістям від Замкової Площі до памʼятника Миколаю Коперніку - активісти скандували гасла «Ні екоциду», «Стоп російським злочинам», «В'язницю для російських злочинців» тощо.

Теги за темою
війна Польша
Джерело матеріала
loader
loader