Україну накрила потужна дводенна магнітна буря
Україну накрила потужна дводенна магнітна буря

Україну накрила потужна дводенна магнітна буря

На Землю впала сильна магнітна буря, яка триватиме до неділі, 20 жовтня. Про збільшення сонячної активності повідомили у Центрі прогнозування космічної погоди Національного управління дослідження океанів та атмосфери США.

За прогнозом вчених, у суботу, 19 жовтня, очікується К-індекс 3 (зелений рівень), що вказує на невеликі магнітні коливання. Однак уранці можлива слабка магнітна буря з К-індексом 4 (жовтий рівень). У неділю, 20 жовтня, магнітні бурі не прогнозуються, але вранці можуть виникнути незначні збурення.

Геомагнітні бурі оцінюються за шкалою потужності з використанням К-індексу, який варіюється від 2 до 9. Чим вище значення індексу, тим сильніше буря та її вплив на людей та обладнання. Водночас прогнози можуть змінюватись, оскільки дані про сонячну активність оновлюються кожні три години.

Чим небезпечні магнітні бурі?

Магнітні бурі можуть негативно впливати на самопочуття людей, чутливих до змін погоди, а також на літніх, вагітних та тих, хто страждає на хронічні захворювання. Щоб зменшити їх вплив, лікарі рекомендують спати 7-8 годин для якісного відпочинку, дотримуватися збалансованого харчування та обмежити вживання кави та алкоголю.

Крім того, фахівці радять людям, чутливим до погодних змін, проводити більше часу на свіжому повітрі та уникати негативних емоцій. У цей період слід знизити фізичні та емоційні навантаження. Важливо дотримуватися режиму дня та забезпечити собі повноцінний відпочинок.

  • 3 жовтня на Сонці сталися спалахи, один з яких виявився найсильнішим за останні місяці. Це спровокувало потужну, майже 8-бальну магнітну бурю, що накрила Землю.
  • 15 жовтня Україну накрила магнітна буря червоного рівня. Фахівці попередили, що буря зафіксована з К-індексом 6 і попередили, що її тривалість триватиме три дні.
Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader