У передмісті Одеси застрелили відомого бізнесмена, якого звинувачували у побитті журналістів
У передмісті Одеси застрелили відомого бізнесмена, якого звинувачували у побитті журналістів

У передмісті Одеси застрелили відомого бізнесмена, якого звинувачували у побитті журналістів

У передмісті Одеси пізно ввечері в п'ятницю, 18 жовтня, було знайдено застреленого місцевого бізнесмена Геннадія Бейбутяна. Чоловік був головою так званого формування з охорони громадського порядку "Підрозділ сприяння правоохоронним органам". Його ім'я фігурувало у кількох скандалах, зокрема з побиттям громадян. Як повідомили в Нацполіції, тіло застреленого чоловіка лежало на узбіччі дороги біля його автомобіля.

- На місці події працює слідчо-оперативна група та криміналістична лабораторія поліції. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, – розповіли правоохоронці.

Місцеве видання "Думська" повідомило, що від куль невідомого вбивці загинув саме бізнесмен Геннадій Бейбутян. Слідство розглядає кілька версій, серед яких і вбивство на замовлення, і випадковий конфлікт на дорозі: труп виявили біля автомобіля загиблого бізнесмена на Старолюстдорфській дорозі.

Крім підприємницької діяльності, Бейбутян очолював "Підрозділ сприяння правоохоронним органам", який фігурував у кількох скандалах. Зокрема, за інформацією Центру публічних розслідувань, у лютому 2024 року представник цього громадського формування вибив вікно в автомобілі одесита, який знімав блокпост на дорозі Люстдорфа. Згодом у ТЦК та поліції заявили, що не мають відношення до громадських активістів. Також ця організація фігурувала у корупційному скандалі, пов'язаному з ухиленням від мобілізації. Заступник голови громадського формування нібито обіцяв за гроші видати посвідчення військовозобов'язаному і цим "забронювати" його від служби в армії. У вересні 2021 року особисто Геннадій Бейбутян фігурував у скандалі про рейдерське захоплення кооперативу "Лагуна", що супроводжувався нападом на журналістів.

  • 8 жовтня у Криворізькому районі знайшли мертвим колишнього кандидата у мери Кривого Рогу Дмитра Шевчика. Він був знайдений мертвим на турбазі в Кудашівці. Слідство розглядає дві версії – самогубство чи вбивство з мисливського карабіна «Сайга», зареєстрованого на Шевчика.
  • 18 вересня чоловік із незрозумілих причин застрелив водія автомобіля, а потім забрав машину вбитого. Це сталося на АЗС у Святошинському районі столиці. Зловмисника затримали того ж дня.
Теги за темою
Одеса Вбивство стрільба Кримінал
Джерело матеріала
loader
loader