Monobank повідомив про важливі зміни: картки просто закриють
Monobank повідомив про важливі зміни: картки просто закриють

Monobank повідомив про важливі зміни: картки просто закриють

Користувачам Mastercard надходять сповіщення про необхідність замінити картки, хоча офіційного оголошення на сайті банку немає. У службі підтримки підтвердили, що банк змінює платіжну систему через фінансові умови, які стали невигідними.

Зокрема, міжбанківську комісію знизили з 1,6% до 0,7%, а податок на прибуток зріс із 18% до 50%. Про це повідомляє портал Хмарочос.

Картка. Фото: Приватбанк
Картка. Фото: Приватбанк

Що зміниться для клієнтів?

  1. Усі картки Mastercard будуть деактивовані до 2025 року, але це не стосується преміальних «залізних» та «платинових» карток.
  2. За перевипуск чорної картки користувач отримає 100 гривень кешбеку, а доставка пластикової картки буде безкоштовною через «Нову пошту» протягом шести днів.
  3. Кошти з рахунку автоматично переведуть на нову картку Visa.

Карта "Монобанка", скріншот: Youtube

Чим відрізняються Visa та Mastercard?

Блогер Микола Вачевський пояснює, що різниця між цими платіжними системами в Україні майже не відчувається. Основна відмінність проявляється під час валютних операцій за кордоном: Visa використовує долар як основну валюту, а Mastercard – євро. Якщо валюта операції не збігається з валютою платіжної системи, може відбуватися подвійна конвертація, що впливає на курс.

Крім того, Знай.ua повідомляв, українські картки за кордоном: скільки коштує зняти готівку і як не втратити всі гроші

Джерело матеріала
loader