Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати
Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати

Під час проходження військово-лікарської комісії (ВЛК) медичний персонал не допускає обману або порушень, адже процес часто відбувається під наглядом адвокатів. Це створює додаткові гарантії для військовозобов’язаних і забезпечує прозорість та об’єктивність медичних рішень.

Про цю ситуацію розповів начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Юрій Легкодух в ефірі програми «Теревені про Луцьк» на телеканалі «Конкурент TV». За його словами, присутність юристів під час проходження ВЛК значно знижує ризики маніпуляцій чи необ’єктивних висновків з боку медиків, забезпечуючи чесність і правильність проведення оглядів.

ВЛК. Фото: Youtube

Така практика допомагає уникнути конфліктних ситуацій та забезпечити дотримання прав осіб, які проходять комісію.

«Ну майже кожен військовозобов'язаний приходить з адвокатом… Він вважає що просто-напросто хоче адвокатський супровід при проходженні. І ніякий лікар не буде брати на себе відповідальність писати якісь невідомо які речі і обманювати, тому що це все фіксується, це все вноситься. Тому це неправильна думка про те, що якщо ти вже прийшов на ВЛК – то це вже все», – наголосив медик.

Чоловік, який проходить ВЛК

Юрій Легкодух сказав, що затягування обстежень є очевидним. Він підкреслив, що не можна вигадувати діагнози здоровим людям, які раніше не мали проблем зі здоров'ям.

Крім того, Знай.ua повідомляв, жодної "бусифікації": кого можуть мобілізувати тільки добровільно

Джерело матеріала
loader
loader