Поліція підозрює трьох російських окупантів у зґвалтуванні жінки в Ягідному
Поліція підозрює трьох російських окупантів у зґвалтуванні жінки в Ягідному

Поліція підозрює трьох російських окупантів у зґвалтуванні жінки в Ягідному

Поліція підозрює трьох російських окупантів у зґвалтуванні жінки в Ягідному - Фото 1

Головне управління нацполіції у Чернігівській області повідомило підозри в порушенні законів і звичаїв війни трьом військовослужбовцям збройних сил Російської федерації.

Підозри оприлюднено на сайті Офісу генпрокурора.

Чаян Чинан, 1987 р.н., станом на березень 2022 року був командиром 2 мінометного взводу мінометної батареї 55 ОМСБр (в/ч 55115) 41 А ЦВО ЗС РФ. Двоє інших підозрюваних служили в тій же частині — Кежік-оол Шактар-оол, 1994 р.н., та Іван Ооржак, 1994 р.н.

Усі троє брали участь у вторгненні на територію України в складі російської армії і, зокрема, перебували в селі Ягідне. 4 березня вони помітили біля приватного господарства цивільну жінку і змусили її зайти в будинок.

Потерпіла пояснила, що не має відношення до диверсійної діяльності, проте Ооржак висловив їй погрозу вбивством і вдарив по голові прикладом автомата. Солдати перевірили її документи, а Шактар-оол, погрожуючи вбивством і поміщенням до катівні, змусив повністю роздягнутися. Близько години жінка перебувала гола в будинку без вікон і опалення і Чаян Чинан її зґвалтував.

Далі потерпілу відвели до підвалу Количівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де утримували все цивільне населення села Ягідного. Того ж вечора Чинан ще раз її зґвалтував.

Російським військовослужбовцям інкримінується нелегальне увʼязнення, погроза умисним вбивством, катування, нелюдське поводження, сексуальне насильство у формі примусового оголення та співучасть у зґвалтуванні.

Ці ж троє у січні 2023-го вже були засуджені до 12 років позбавлення волі за жорстоке поводження з мешканцями Ягідного. 3-5 березня 2022-го вони примусово утримували в неопалюваному погребі родину із чотирьох цивільних осіб, у тому числі 6-річну дитину. // Судовий репортер

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader