Президентка Грузії за тиждень до виборів закликала підтримати проєвропейську опозицію
Президентка Грузії за тиждень до виборів закликала підтримати проєвропейську опозицію

Президентка Грузії за тиждень до виборів закликала підтримати проєвропейську опозицію

Президентка Грузії саломе Зурабішвілі закликала грузинів підтримати на виборах 26 жовтня одну з опозиційних партій, яка підтримала план дій, що має привести Грузію до відкриття переговорів з ЄС про вступ.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Ехо Кавказу".

Зурабішвілі закликала громадян на голосуванні зробити вибір на користь однієї з чотирьох опозиційних партій, які підписали "Грузинську хартію".

Це план дій, покликаний привести Грузію до початку переговорів з ЄС.

Підписантами, зокрема, є коаліція "Єдність-Національний рух", коаліція "За зміни", "Сильна Грузія" і "Гахарія за Грузію".

"У цьому випадку, у всіх тих людей, які вважають, що єдиний шлях уперед для Грузії – це Європа, є можливість вибрати ту (партію), яка ближче до їхніх бажань і смаків.

Це означає, що будь-який голос, який буде відданий будь-якій із цих 4 партій, приведе нас до Європи", – заявила Зурабішвілі.

Крім того, президентка сказала, що має намір приєднатися до маршу та акції "Грузія обирає Євросоюз", яка відбудеться 20 жовтня на площі Свободи в Тбілісі.

"Це дуже важливий день, тому що від нього залежить наша стабільність.

Важливо, щоб люди вийшли мирно і продемонстрували свою волю повернути країні свободу, незалежність і європейське майбутнє", сказала грузинська президентка.

Паралельно з опозиційним мітингом буде відбуватися концерт, організований мерією Тбілісі з нагоди відкриття нового парку.

Передвиборчий період у Грузії супроводжується дедалі більшою напругою через антизахідний розворот чинної влади, що загрожує замороженням євроінтеграції країни.

На саміті 17 жовтня у Брюсселі лідери країн ЄС повторили свою заяву про фактичну зупинку процесу євроінтеграції Грузії.

Джерело матеріала
loader
loader