Школярі ще й досі бояться: педагог розкрив приховану проблему української освіти
Школярі ще й досі бояться: педагог розкрив приховану проблему української освіти

Школярі ще й досі бояться: педагог розкрив приховану проблему української освіти

Українські школярі й досі відчувають страх перед вчителем — це проблема, яка не зникає роками. Про це в інтерв'ю ZN.ua розповів Євген Кравченко, учитель історії у "Школі супергероїв" у Дніпрі — мережі освітніх центрів для дітей, що проходять тривале лікування чи реабілітацію.

На думку Кравченка, цей страх поширюється на всіх школярів, незалежно від місця їхнього навчання, і навіть присутній серед учнів лікарняних шкіл.

Євген Кравченко розповів, що в лікарняних школах часто зустрічаються діти з різних навчальних закладів області. І в багатьох з них спостерігається одна й та сама реакція: коли вчитель приходить до палати, дитина заздалегідь готується до чогось неприємного та нудного. Така установка робить навчання складнішим і створює додатковий бар'єр у спілкуванні.

Вчитель на уроці

За словами Кравченка, вчителям необхідно мотивувати дітей і демонструвати, що процес навчання може бути цікавим і захопливим. "Мені важливо, щоб у моїх учнів зник страх перед учителем. Це величезна проблема, й у лікарняній школі, куди потрапляють діти з різних шкіл області, я бачу її в кожній палаті, куди приходжу. Вчитель прийшов, отже, буде щось не дуже приємне, сумне й нудне," — зазначив педагог.

Вчитель, уроки. Фото:вільні джерела

Кравченко поділився своїм підходом до мотивування учнів. Коли дитина не хоче навчатися, він приходить до неї в палату й починає з того, щоб розповісти, наскільки цінними є знання, особливо знання історії. Він порівнює свою роботу з роллю агітатора, який переконує дитину в важливості навчання через особисту розмову.

Учитель наголосив, що розмова з дітьми часто починається із пояснення важливості історичних знань. "Щоб відвідувати заняття, батьки учнів або навіть самі діти укладають угоду про навчання. І часто коли діти не йдуть на контакт і не хочуть учитися, я приходжу до їхньої палати, й ми ведемо розмову про цінність знань, зокрема — про цінність уроків історії, про те, як незнання минулого повертається помилками сьогодні," — розповів він.

Раніше ми розповідали, що зимові канікули до весни: студенти будуть відпочивати цілих три місяці

Також, школярам полегшили життя: підручники скоро не знадобляться

Джерело матеріала
loader