США розслідують злив даних про атаки Ізраїлю на Іран
США розслідують злив даних про атаки Ізраїлю на Іран

США розслідують злив даних про атаки Ізраїлю на Іран

Джерело

CNN

У Штатах почали розслідування витоку конфіденційних даних американської розвідки. Вони стосуються планів Ізраїлю завдати удар по Ірану у відповідь на ракетний обстріл 1 жовтня.

Відповідні дані наводить CNN. Там посилаються на джерела, ознайомлені з ситуацією. Йдеться про документи з грифом «цілком таємно». Доступ до них мають лише США та їх союзники: зокрема Австралія, Канада, Нова Зеландія та Велика Британія.

CNN повідомляє, що секретні документи були опубліковані в п'ятницю на телеграм-каналі Middle East Spectator (більше 100 000 підписників). Ці матеріали були підготовлені Національним агентством геопросторової розвідки США та Агентством національної безпеки. Вони датуються 15 та 16 жовтня.

У злитих даних ретельно описані плани Ізраїлю щодо переміщення боєприпасів та навчання Військово-повітряних сил з використанням ракет. У документах також згадується, що Ізраїль має ядерну зброю, хоча офіційно ця країна ніколи цього не визнавала.

Разом з тим, США не помічають жодних ознак наміру Ізраїлю використати ядерну зброю проти Ірану. CNN зазначає, що витік даних викликав обурення в Ізраїлі (капітан Очевидність).

Зараз невідомо, чи доступ до документів був зламано, чи інформацію оприлюднили навмисно. Однак США підвищили рівень готовності у зв’язку з потенційною активністю іранських хакерів. Один з американських чиновників каже, що триває перевірка осіб, які мали доступ до секретних документів Пентагону.

Название источника
CNN
Ссылка на материал
https://edition.cnn.com/2024/10/19/politics/us-israel-iran-intelligence-documents
Теги за темою
США Ізраїль
Джерело матеріала
loader
loader