У Києві пройшов чемпіонат FPV-технологій
У Києві пройшов чемпіонат FPV-технологій

У Києві пройшов чемпіонат FPV-технологій

У Києві відбувся чемпіонат FPV-технологій, участь у якому взяли понад 15 команд із різних куточків України. 

Про це у Фейсбуці повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, передає Укрінформ. 

Як зазначається, захід організувала Федерація військово-технологічного спорту України. 

Учасники чемпіонату продемонстрували високотехнологічні зразки безпілотних систем власного виробництва та змагалися за першість у вмінні пілотування FPV-дронів.

У Києві пройшов чемпіонат FPV-технологій - Фото 1 У Києві відбувся чемпіонат FPV-технологій / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Представники ЗСУ, Національної гвардії, Національної поліції та компаній-виробників під заходу обговорили шляхи подальшого розвитку галузі.

Заступник начальника Управління інноваційної діяльності Збройних сил України полковник Анатолій Риб'як констатував, що подібні змагання демонструють не лише вправність українських пілотів FPV-дронів, а й на практиці дозволяють ознайомитися з інноваційними зразками й оцінити їхні можливості. 

Він додав, що управління постійно комунікує з виробниками та супроводжує процеси випробувань і кодифікації їхніх зразків.

"Ми вже бачимо готові технологічні рішення та напрямки їхнього подальшого вдосконалення для більш ефективного виконання бойових завдань", – зазначив Риб'як. 

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що цьогорічпотужність виробництва українських дронів зросла більш як удесятеро, як порівняти з минулим роком.

Теги за темою
Київ Збройні сили України Технології
Джерело матеріала
loader
loader