Зібрані на GogolFest Pokrova гроші спрямують на підтримку військових на Запорізькому напрямку
Зібрані на GogolFest Pokrova гроші спрямують на підтримку військових на Запорізькому напрямку

Зібрані на GogolFest Pokrova гроші спрямують на підтримку військових на Запорізькому напрямку

Усі гроші, зібрані в рамках міжнародного фестивалю сучасного мистецтва GogolFest Pokrova, будуть спрямовані на підтримку військових, які несуть службу на Запорізькому напрямку.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції повідомила Анна Басова, програмна директорка фестивалю GogolFest Pokrova,, що відбувається в Запоріжжі.

«Усі виручені кошти будемо направляти на підтримку Запорізького напрямку через фонд Притули», - сказала вона.

Басова нагадала, що GogolFest Pokrova, планували провести у Запоріжжі ще у 2022 році.

«15 лютого 2022 року ми були у Запоріжжі, і в нас пройшла публічна лекція з анонсом, що планується фестиваль. Ми тоді зібрали містян і говорили про те, яким він має бути. Ми збиралися провести його влітку 2022 року. Тоді в нас були грандіозні проєкти, зокрема, планували використовувати ваш міст», - розповіла програмна директорка фестивалю.

Нині в межах триденного фестивалю заплановано провести близько 30 заходів.

«Для нас це і виклик, і нові можливості, щоб спробувати вибудувати нові формати, бо для всієї культурної спільноти постає питання, як далі рухатись. Під час пандемії коронавірусу ми вигадували нові формати. І зараз це, з одного боку, обережність, з другого - можливість адаптувати театральні великі проєкти в менші простори. Це новий погляд. Це цікавий досвід для світової спільноти», - поділилася Басова.

Як повідомлялося, у Запоріжжі відбувається триденний фестиваль GogolFest Pokrova. У програмі – виступи гуртів Dakh Daughters, «Пиріг і Батіг», Zapaska. А також унікальні театральні постановки – документальна вистава «Місто Марії», українсько-німецький проєкт «Серце Матері» від режисера Владислава Троїцького, музичний перформанс «Сонячний народ» за поезією Миколи Вінграновського.

Події фестивалю проходять в укриттях та бомбосховищах з дотриманням усіх безпекових норм.

Теги за темою
Збройні сили України Гроші Запоріжжя Фестиваль
Джерело матеріала
loader