Біля Канарських островів врятували із човна понад 230 мігрантів
Біля Канарських островів врятували із човна понад 230 мігрантів

Біля Канарських островів врятували із човна понад 230 мігрантів

У неділю, 20 жовтня, понад 230 мігрантів були врятовані з хиткого човна біля Канарських островів Іспанії.

Як зазначили рятувальники, у човні знаходилися 231 людина, включно з 14 жінками та трьома дітьми.

Рятувальники акцентували – це найбільша кількість людей, врятованих з одного човна біля острова Гран-Канарія в 2024 році.

Зазначається, що іспанська берегова охорона взяла на буксир дерев'яний човен, коли виявила мігрантів неподалік від головного порту Гран-Канарії.

За даними уряду, з січня по 15 жовтня близько 32 878 мігрантів подолали небезпечний маршрут на човнах із Західної Африки до Канарських островів, що на 39,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Того ж дня тисячі людей протестували на курортах іспанських Канарських островів проти надмірного туризму, який, за їхніми словами, витісняє місцеве населення з ринку житла.

Цього року залежна від туризму Іспанія стала свідком низки протестів проти надмірного туризму в Барселоні та інших популярних місцях відпочинку, таких як Майорка і Малага.

Регіональний уряд Канарських островів розробив проєкт закону, який, як очікується, буде прийнятий цього року, щоб посилити правила короткострокової оренди після скарг місцевих жителів.

Канарські острови вирішили боротися з орендою житла для туристів після того, як кількість приватних орендарів різко зросла в останні роки.

Джерело матеріала
loader