Більшість про це навіть не знає: як правильно по етикету спілкуватися онлайн
Більшість про це навіть не знає: як правильно по етикету спілкуватися онлайн

Більшість про це навіть не знає: як правильно по етикету спілкуватися онлайн

Протягом останніх років спілкування в Інтернеті набуло чималої популярності і багато хто припускається у ньому помилок.

З початку пандемії Covid-19 у 2019 році більшість людей почали надавати перевагу онлайн-спілкуванню, а не звичним раніше зустрічам. Повномасштабна війна, що розпочалася у 2022 році також збільшила відстань між людьми і переписки у соцмережах та відеодзвінки стали чи не єдиною можливістю підтримувати контакт з близькими людьми.

Ці обставини змінили світ, але не відмінили важливості знань правил етикету, адже вони існують і в онлайн-спілкуванні. Видання BBC розповіло про основні із них.

Що краще - зателефонувати людині, чи написати повідомлення?

Дзвінки деякі люди сприймаються як сигнал тривоги. Багато хто впринципі не любить телефонних розмов, тому варто починати комунікацію з текстового повідомлення. Навіть якщо ви плануєте зателефонувати, буде ввічливо спершу повідомити про це в текстовій формі.

Якщо говорити про переписки через соцмережі, то існує декілька головних правил етикету ведення онлайн-розмови:

Правила етикету під час відеодзвінків та конференцій

Якщо говорити про більш офіційні відеодзвінки, то однією з ключових помилок є відсутність належного представлення гостей. Віртуальні зустрічі вимагають особливого підходу: важливо представити кожного нового учасника, щоб уникнути ситуацій, коли гості не знають одне одного.

Відеочати в цілому вимагають іншої структури спілкування. Серед головного: кожен говорить по черзі, тому паузи в розмовах є абсолютно нормальними та навіть корисними, на відмінну від розмов наживо.

Якщо учасники починають говорити одночасно - це є грубим порушенням етикету, тому, щоб уникнути цього, можна використовувати функцію підняття руки або написати про бажання взяти слово у чат, щоб уникнути плутанини.

Що відомо про BBC?

Брита́нська телерадіомо́вна корпора́ція (англ. British Broadcasting Corporation, абревіатура BBC) — британська компанія суспільного телерадіомовлення.

За кількістю слухачів найбільша телерадіомовна компанія у світі. У штаті корпорації працює більш ніж 22 000 осіб у всьому світі (зокрема й в Україні), понад 16 000 із яких працюють у державному секторі, пише Вікіпедія.

Читайте також про правила етикету:

Джерело матеріала
loader
loader