Борг за комунальні послуги: як можна погасити
Борг за комунальні послуги: як можна погасити

Борг за комунальні послуги: як можна погасити

Борг за комунальні послуги: як можна погасити

Роз'яснення дала адвокатка.

Попри війну, українці мають своєчасно оплачувати комунальні послуги. Бувають випадки, коли побутові споживачі цього не роблять. Це призводить до боргів за комуналку. Адвокатка АО EvrikaLaw Ольга Брус розповіла «24 каналу», як можна реструктуризувати такі борги.

Як погасити борг за комуналку

У випадку, коли у побутового споживача виникає заборгованість за житлово-комунальні послуги, треба за можливості швидко її погасити. Інший варіант – звернутися до постачальника для можливого укладення договору про реструктуризацію боргу.

Якщо не погасити борг, постачальник може ініціювати судове стягнення боргу, що може призвести до додаткових труднощів.

Брус зазначила, що відповідно до закону «Про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги», заборгованість, що накопичилась до набрання чинності законом, може бути реструктуризована на термін до 60 місяців, залежно від суми боргу та рівня доходу громадян.

«Для реструктуризації заборгованості громадяни укладають з підприємствами - надавачами житлово-комунальних послуг договори про щомісячне рівномірне погашення реструктуризованої заборгованості та своєчасну сплату поточних платежів за житлово-комунальні послуги», – сказала вона.

Експертка наголосила, що під час дії договору реструктуризації споживачі зберігають право на субсидії, а постачальники не можуть звертатися до суду для примусового стягнення боргу.

Раніше у компанії YASNO розповіли, як відновити електропостачання, якщо його відключили за борги.

Джерело матеріала
loader