Франція підтримує цілі українського Плану перемоги - постпред при ООН
Франція підтримує цілі українського Плану перемоги - постпред при ООН

Франція підтримує цілі українського Плану перемоги - постпред при ООН

Постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів’єр підтвердив підтримку його країною Плану перемоги, представлений Україною.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це він сказав у понеділок на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Франція підтримує цілі, закріплені в Плані перемоги, представленому Україною, – зазначив де Рів’єр. – Саме в цьому зв'язку минулого тижня (17 жовтня, – ред.) ми організували в Парижі конференцію з ядерної безпеки в Україні, яка була частиною нашої підготовки до другого Саміту миру».

Постпред наголосив, що Україна має право на самооборону, «і вона також має бути в змозі нейтралізувати військові об'єкти Росії, які беруть участь в операціях, спрямованих проти її території».

Франція закликає всі держави, передусім Північну Корею та Іран, утримуватися від поставок Росії зброї, товарів подвійного призначення і компонентів, які можуть підживлювати її агресивну війну, додав де Рів’єр.

Нещодавні поставки Росії балістичних ракет з цих країн «становить пряму загрозу європейській безпеці, і це також є порушенням резолюцій Ради Безпеки», зауважив він.

За його словами, «розгортання північнокорейських військових, якщо це правда, означатиме додаткову ескалацію конфлікту».

Підтримка Північною Кореєю військових дій Росії викликає серйозне занепокоєння, додав він.

Постпред наголосив, що Франція продовжуватиме підтримувати Україну «на всіх рівнях доки це буде необхідно».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН зібралася для обговорення ситуації в Україні, пов’язаної з російською війною.

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader