ФРН не має власних даних про північнокорейських солдатів у Росії, тому поки не коментує це питання
ФРН не має власних даних про північнокорейських солдатів у Росії, тому поки не коментує це питання

ФРН не має власних даних про північнокорейських солдатів у Росії, тому поки не коментує це питання

Офіційний Берлін засуджує будь-яку підтримку Пхеньяном російської агресії проти України, але не готовий висловити свою реакцію у зв’язку з можливим відправленням на фронт північнокорейських солдатів.

Про це на брифінгу в понеділок заявила заступниця речника федерального уряду Німеччини Крістіне Гоффманн, передає кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не хочемо спекулювати на цю тему. Ми оприлюднимо нашу реакцію в належний момент, коли такі дані будуть підтверджені», - сказала Гоффманн.

Представник Міноборони Арно Коллац зазначив, що в німецької сторони немає власних даних щодо перекидання північнокорейських солдатів з метою участі у бойових діях проти України.

«Наразі я не можу цього підтвердити… Але ми, звісно, спостерігаємо за ситуацією, наскільки дозволяють можливості у співпраці з усіма спецслужбами», - додав офіцер.

Речниця МЗС ФРН Катрін Дешауер зазначила своєю чергою, що «це було би ескалацією, яку Берлін засуджує». Дипломатка констатувала, що Берлін і партнери вже давно помічають дедалі більш тісну співпрацю між Росією і КНДР, «яка приймає форму постачання ракет і амуніції».

«Ми наполегливо закликаємо Північну Корею утриматися від будь-яких форм підтримки російської загарбницької війни проти України. Ми рішуче засуджуємо таку підтримку», - сказала Дешауер.

Вона також повторила думку, яку висловив днями британський прем’єр Кір Стармер, про те, що дії Росії, яка змушена покладатися на північнокорейські військові можливості, виглядають як відчай.

Як повідомляв Укрінформ, Національна служба розвідки Південної Кореї заявила, що північнокорейський режим вирішив відправити 12 тисяч військових для підтримки РФ у війні проти України. Йдеться про чотири бригади вояків, зокрема спецпризначенців.

21 жовтня Рада Безпеки ООН збереться для обговорення безпекової ситуації в Україні, пов’язаної, зокрема, з військовою підтримкою Росії Північною Кореєю, Іраном і Китаєм.

Теги за темою
Росія Німеччина КНДР
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader