Офіс генпрокурора розпочав масштабне розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами - перші результати
Офіс генпрокурора розпочав масштабне розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами - перші результати

Офіс генпрокурора розпочав масштабне розслідування щодо набуття інвалідності прокурорами - перші результати

Офіс Генерального прокурора проводить масштабне службове розслідування, яке  було розпочато одразу після оприлюднення інформації щодо інвалідності 50 прокурорів. Воно стосується не лише хмельницьких прокурорів, а всіх органів прокуратури — всіх рівнів, включно з Офісом Генерального прокурора, — і є надзвичайно важливим для всієї системи, наголосив Генеральний прокурор Андрій Костін в програмі «Факти тижня».

За даними офісу, на сьогодні встановлено, що 61 прокурор органів прокуратури Хмельниччини має інвалідність. Це Хмельницька обласна прокуратура та окружні прокуратури Хмельницької області. 80% з них — 50 осіб — отримали інвалідність до початку повномасштабного вторгнення. 

- Дуже важливо встановити, за яких обставин вони отримали інвалідність, тому що частка таких співробітників у Хмельницькій області є дуже високою.  Ми будемо інформувати суспільство про всі етапи та результати цієї перевірки, - зазначив Костін.

Він висловив думку, що «всі прокурори, щодо яких є сумніви, мають добровільно пройти повторне обстеження - поки це не зроблено в рамках кримінальних проваджень».

- Я також ініціював створення робочої групи, до складу якої увійдуть міжнародні експерти. Вони допоможуть комплексно оцінити ситуацію та розробити рішення для того, щоб унеможливити подібні зловживання в майбутньому, - сказав генеральний прокурор.

Він також підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров'я щодо комплексної реформи системи медико-соціальної експертизи. І зазначив, що прокуратура готова долучитися до цієї ініціативи.

- Можливо, буде необхідно залучити весь уряд, а також Парламент. Дуже важливо забезпечити справедливість, зокрема у встановленні виплат, які люди отримують у зв'язку з інвалідністю — незалежно від того, де працює ця людина, і чи працює взагалі. Це питання необхідно вивчити ретельно і комплексно, і має бути справедливе рішення для всіх, - підсумував Костін.

  • На початку жовтня суд взяв під варту голову Хмельницької обласної МСЕК Тетяну Крупу. Її підозрюють у незаконному збагаченні на мільйони гривень у справі про незаконне оформлення інвалідності чоловікам. Видання "Цензор.НЕТ" заявило, що Крупа причетна до надання групи інвалідності 51 чиновнику Хмельницької обласної прокуратури. /ua/incidents/a698708-skandalna-holova-khmelnitskoho-msek-oformila-invalidnist-50-prokuroram
  • Президент Зеленський заявив, що чекає жорстких рішень від правоохоронців через інформацію про інвалідність 50 прокурорів. /ua/politics/a698947-tse-realno-vnutrishnij-voroh-zelenskij-pro-likariv-msek
  •  
Теги за темою
Корупція
Джерело матеріала
loader
loader