Мільярдна угода: Stripe хоче придбати криптостартап Bridge
Мільярдна угода: Stripe хоче придбати криптостартап Bridge

Мільярдна угода: Stripe хоче придбати криптостартап Bridge

Американська технологічна компанія Stripe веде переговори щодо придбання криптостартапу Bridge за $1,1 млрд. Якщо угоду буде укладено, це стане найбільшим придбанням в історії Stripe та криптоіндустрії загалом.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Мільярдна угода: Stripe хоче придбати криптостартап Bridge - Фото 1

Ринкова капіталізація фінтех-гіганта зросла до $70 млрд у вересні завдяки нещодавній купівлі акцій Sequoia. Нова угода може суттєво підштовхнути ці показники. Втім, переговори між Stripe та Bridge ще тривають. Остаточна угода залежить від регуляторних аспектів та умов компенсації співробітникам.

Навіщо Stripe знадобився Bridge?

Bridge допомагає бізнесу приймати платежі в стейблкоїнах. По суті, це міст між традиційними фінансами та світом криптовалют.

Засновники стартапу Шон Ю і Зак Абрамс у 2013 році продали інший стартап Evenly компанії Block. Bridge вже встиг залучити $58 млн інвестицій і має потужну клієнтську базу, включаючи державні установи та компанії, такі як SpaceX і Coinbase.

За даними Forbes, якщо придбання таки відбудеться, це допоможе Stripe глибше зануритися у ринок стейблкоїнів, загальна капіталізація якого перевищує $170 млрд.

Stripe активно інвестує в криптовалютний сектор, і раніше вже придбав компанії TaxJar та Lemon Squeezy. У жовтні компанія анонсувала нову функцію «Оплата криптовалютою», що інтегрує стейблкоїни з системою оплати для клієнтів. Президент Stripe Вілл Гейбрік підкреслив, що стейблкоїни можуть бути більш ефективним засобом для платежів, особливо за межами США.

Представники Stripe відмовилися коментувати чутки про переговори з Bridge.

Джерело: Forbes

Джерело матеріала
loader
loader