Плагін гібридні авто не користуються попитом: чому так відбувається?
Плагін гібридні авто не користуються попитом: чому так відбувається?

Плагін гібридні авто не користуються попитом: чому так відбувається?

Плагін гібридні автомобілі здаються чудовим проміжним рішенням між бензиновими та електричними транспортними засобами — кроком на шляху до повного переходу на електромобілі. Вони мають більший запас ходу, ніж звичайні гібриди, забезпечують кращу продуктивність в електрорежимі, а можливість заряджати акумулятор від зовнішнього джерела дозволяє власникам рідко використовувати ДВЗ та економити на поїздках.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! Плагін гібридні авто не користуються попитом: чому так відбувається? - Фото 1

Однак споживачі не поспішають купувати плагін гібридні авто. За даними дослідження J.D. Power, власники PHEV менш задоволені своїми автомобілями, ніж ті, хто володіє електромобілями.

Зазначається, що користувацький досвід власників PHEV виявився менш привабливим у порівнянні з покупцями повністю електричних автомобілів. Основна причина невдоволення полягає в обмеженому запасі ходу на електротязі, який в середньому становить близько 40 км. Цього занадто мало для багатьох споживачів у повсякденному використанні авто.

Ще одним фактором є висока ціна PHEV, що робить їх менш привабливими для покупців. Наприклад, середня вартість кросовера з плагін гібридною силовою установкою становить $48700, тоді як звичайний гібрид коштує $37700, а електромобіль – $36,900 у тій самій категорії.

Багато покупців недостатньо поінформовані про можливості PHEV їхні потенційні переваги, і часто використовують їх як звичайні гібриди, ігноруючи необхідність підключення для зарядки.

Також в США помітний скептицизм щодо таких авто: більшість споживачів обирають або звичайні гібриди, або повністю електричні автомобілі. Попри те, що PHEV задумувалися як перехідний варіант між бензиновими авто та електромобілями, їх досвід використання не зміг переконати американських покупців. Європейці виявляють більший інтерес до PHEV: понад 7% нових автомобілів, зареєстрованих цього року в ЄС, мають плагін гібридну силову установку. Однак це значно менше, ніж 31,3% ринку, який займають звичайні гібриди, і навіть менше, ніж дизельні автомобілі.

Джерело: insideevs

Джерело матеріала
loader
loader