ЄС повернеться до обговорення нових санкцій проти Росії після головування Угорщини - Politico
ЄС повернеться до обговорення нових санкцій проти Росії після головування Угорщини - Politico

ЄС повернеться до обговорення нових санкцій проти Росії після головування Угорщини - Politico

Країни-члени Європейського Союзу прагнуть відновити в січні дискусії про нові обмежувальні заходи, які вдарять по економіці Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Саме тоді Угорщина– найближчий союзник Москви в ЄС – завершить піврічне головування Угорщини в Раді ЄС, і Європарламент затвердить новий склад Європейської комісії.

За словами дипломатів та офіційних осіб, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан скористався головуванням своєї країни, щоб фактично припинити розмови про санкції.

«В Україні наближається сувора зима, але також і кінець катастрофічного головування Угорщини. Ми сподіваємося, що всі питання, які стали заручниками неконструктивного блокування Угорщини, будуть вирішені з необхідною терміновістю. Свіжого подиху повітря, безумовно, чекають дуже давно», — сказав один високопоставлений дипломат ЄС.

Крім того, з 1 січня Польща, яка зазвичай є одним із найсильніших прихильників України, перейме естафету головування в раді ЄС від Угорщини. Варшава вже сигналізувала, що хоче використати свій шестимісячний термін головування, щоб посилити боротьбу з «російськими енергоносіями, які надходять до ЄС і які залишаються критичним джерелом доходів Кремля».

Зазначається, що ЄС уже запровадив обмеження на нафту з РФ та значно скоротив закупівлі її трубопровідного газу.

Проте досі існує безліч добре відомих лазівок, які Москва використовує, а також «тіньовий флот» танкерів, які важко відстежувати, для продажу російського викопного палива по всьому світу.

Як повідомляв Укрінформ, останній, 14-й, пакет санкції проти Росії у зв’язку із її агресією проти України, в Євросоюзі ухвалили у червні.

Теги за темою
Росія Євросоюз Угорщина
Джерело матеріала
loader
loader