Знищені будинки, авто та багато поранених: РФ вдарила по Запоріжжю та Сумах
Знищені будинки, авто та багато поранених: РФ вдарила по Запоріжжю та Сумах

Знищені будинки, авто та багато поранених: РФ вдарила по Запоріжжю та Сумах

Російські обстріли пошкодили житлові будинки та інфраструктуру у Запоріжжі та Сумьскій області, повідомили в ОВА.

Вранці понеділка, 21 жовтня, у Запоріжжі та Сумах пролунали вибухи. Російські окупанти завдали ударів по містах балістикою, авіабомбами та "Шахедами". Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров та Сумська ОВА.

"Вибухи у Запоріжжі", - написав Федоров.

Вибух у місті пролунав близько 9:10.Перед цим Повітряні сили України попередили про загрозу балістичних ударів для півдня України.

Згодом Федоров уточнив, що росіяни вдарили по житловому кварталу Запоріжжя. За його словами, вибуховою хвилею також пошкоджень зазнали багато будинків.

"Росія нанесла черговий ракетний удар по центру Запоріжжя. Постраждала велика кількість громадських об'єктів, в тому числі дитячий садочок, гуртожитки, одноповерхові та багатоповерхові будинки", - розповів він.

Начальник Запорізької ОВА зазначив, що внаслідок ворожого удару постраждали щонайменше п'ять осіб. Наразі їм надається медична допомога.

"Чоловік 49 років та 48-річна жінка у важкому стані. Ще троє людей у стані середньої важкості", - додав Федоров.

На місці удару працює більше 10 одиниць рятувальної техніки.

"Кількість постраждалих внаслідок удару росіян по Запоріжжю зросла до 6 осіб", - повідомив Федоров о 10:56.

Удари по Сумщині

Станом на 11:00 у Сумській області триває вже понад 13 годин, оскільки її оголосили ще ввечері 20 жовтня. Росіяни масовано обстрілюють область.

Сумська обласна військова адміністрація повідомила, що зранку Росія здійснила масований авіаційний удар по Сумах.

"Росіяни спрямували "Шахеди" на житловий сектор і об'єкти критичної інфраструктури обласного центру. Наслідки ворожої атаки уточнюються. Розпочались аварійно-рятувальні роботи", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, виконуюча обов'язки голови Роменської районної державної адміністрації Валентина Назаренко повідомила, що у ніч на понеділок, 21 жовтня, російські війська завдали авіаційного удару по критичній інфраструктурі Роменського району Сумщини.

Унаслідок атаки на енергетичний об'єкт сталася пожежа, яку ліквідували приблизно о 04:00. В результаті вибуху кілька населених пунктів залишилися без електропостачання.

"Наразі всі побутові споживачі заживлені до електропостачання", - додала вона.

Новина доповнюється...

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader