Справу Ігоря Гринкевича та його сина передали до суду
Справу Ігоря Гринкевича та його сина передали до суду

Справу Ігоря Гринкевича та його сина передали до суду

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора завершено досудове розслідування стосовно п’ятьох учасників злочинної організації, які завдали Міноборони понад мільярд гривень шкоди під час закупівлі неякісного одягу для ЗСУ. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прізвища фігурантів не називають, проте відомо, що мова про львівського підприємця Ігоря Гринкевича, його сина Романа, двох директорів та представника підприємств. Їм інкриміноване створення злочинної організації та участь у ній, а також шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах. Крім того, чотирьом підозрюваним - бізнесмену, його сину та двом директорам підприємств інкриміновано легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом.

- Розслідуванням встановлено, що львівський бізнесмен Ігор Гринкевич створив злочинну організацію з метою заволодіння бюджетними коштами. Учасники цієї організації уклали договори із Міністерством оборони України на постачання військового одягу для потреб Збройних Сил України. Згідно з проведеними експертизами, внаслідок поставки неякісного одягу, державі в особі Міноборони завдано шкоди на суму понад 1 млрд грн, - йдеться у повідомленні.

Учасникам злочинної організації обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Наразі підозрюваним повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів для ознайомлення. Матеріали кримінального провадження стосовно ще одного – шостого учасника злочинної організації виділені у зв’язку із оголошенням підозрюваного в розшук.

  • У липні прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно цього ж львівського бізнесмена – власника підприємств, який за пів мільйона доларів США намагався підкупити керівництво ДБР, за фактом надання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України). Обвинувальний акт перебуває на розгляді у суді.
  • Ігоря Гринкевича затримали 29 грудня 2023 року. Пізніше йому повідомили про підозру у створенні злочинної організації з метою заволодіння бюджетними коштами. 
  • 22 січня 2024 року в Одесі булозатримано сина бізнесмена – Романа Гринкевича.  За даними слідства, учасники організації поставили ЗСУ неякісний одяг та білизну, чим завдали збитків на суму понад 934 млн грн. Фігуранти були заарештовані з можливістю застави. 

Теги за темою
Суд
Джерело матеріала
loader