Українцям роз'яснили, що загрожує за несплату штрафу від ТЦК: арешт рахунків та майна
Українцям роз'яснили, що загрожує за несплату штрафу від ТЦК: арешт рахунків та майна

Українцям роз'яснили, що загрожує за несплату штрафу від ТЦК: арешт рахунків та майна

Міністерство юстиції України нещодавно розкрило деталі того, як держава планує боротися з ухилянтами від мобілізації.

До кінця 2024 року уряд має намір розіслати аж 900 тисяч повісток військовозобов'язаним. Це означає, що багато українців можуть отримати "запрошення" від військкомату найближчим часом, пише Судово-юридична газета.

Важливо знати, що тепер на отримання повістки на пошті дається всього три дні. Якщо ви не забрали її вчасно, вас можуть оштрафувати, навіть не повідомивши про це особисто.

Розмір штрафу може здивувати багатьох - від 17 до 25,5 тисяч гривень. Це чималі гроші, особливо в нинішні непрості часи. На оплату штрафу дається 15 днів з моменту вручення постанови. Але що буде, якщо ви не заплатите?

Повістка в ТЦК
Повістка в ТЦК

У такому випадку справа передається до виконавчої служби. І тут починається найцікавіше. Виконавці можуть накласти арешт на ваші банківські рахунки, майно, навіть автомобіль. Єдине, чого вони не зможуть торкнутися, - це вашого житла, якщо сума штрафу менша за 160 тисяч гривень.

Цікаво, що Міністерство юстиції не може надати точну інформацію про те, скільки таких справ вже відкрито і скільки грошей стягнуто. Вони пояснюють це тим, що така статистика окремо не ведеться.

Ця ситуація викликає багато питань. Як ефективно працюватиме ця система? Чи не призведе вона до зловживань? І головне - як звичайному українцю захистити свої права, не порушуючи при цьому закон?

Експерти радять бути уважними до будь-яких повідомлень від ТЦК, вчасно оновлювати свої дані у військовому обліку і, в разі отримання повістки, не ігнорувати її, а звертатися за роз'ясненнями до відповідних органів.

Ситуація залишається напруженою, і кожному військовозобов'язаному українцю варто бути в курсі цих змін, щоб уникнути неприємних сюрпризів у майбутньому.

Джерело матеріала
loader
loader