В Японії плавець дивом врятувався від сексуально стурбованого дельфіна
В Японії плавець дивом врятувався від сексуально стурбованого дельфіна

В Японії плавець дивом врятувався від сексуально стурбованого дельфіна

Як пише Daily Star, Такума Гото плавав із приятелем, коли вони зіткнулися з сексуально незадоволеним дельфіном.

Що робив дельфін

Спочатку тварина націлилася на його друга, а потім на нього самого, коли він поспішив на допомогу.

Я знав, що це не акула, але дельфін ішов прямо на мене. Він напав на мене і вкусив. Дельфін продовжував на мене нападати. І я в якийсь момент подумав, що помру. Найбільше я турбувався, що мене потягне під воду і далі в море,
– сказав 23-річний фінансовий працівник.

Довідка. Дельфіни – дуже чутливі істоти. І на їхню поведінку можуть впливати такі чинники, як сексуальна незадоволеність. І для людей це небезпечно. Самці індо-тихоокеанського дельфіна-афаліни спілкуються покусуючи один одного. А брак спарювання робить їх агресивними.

Як врятували плавця

На щастя, поблизу був серфер, який і побачив напад. Він витягнув чоловіка, на вказівному пальці якого була рана. Чоловіку довелося накласти 5 швів. Також у нього були рани на обох руках і плечах.

Доктор Саймон Аллен із проєкту з дослідження дельфінів у затоці Шарк-Бей заявив, що вони "дуже соціальні тварини" і висловлюють це "дуже фізичними способами".

Так само як у людей та інших соціальних тварин, гормональні коливання, сексуальна незадоволеність або бажання домінувати можуть змусити дельфіна завдати шкоди людям, з якими він взаємодіє,
– сказав він.

Учений попередив, що дельфіни не милі нешкідливі істоти. Вони сильні тварини і, навіть граючись, можуть завдати людям серйозних травм.

Джерело матеріала
loader