Референдум у Молдові: порахували 98,33% протоколів, більшість - за вступ до ЄС
Референдум у Молдові: порахували 98,33% протоколів, більшість - за вступ до ЄС

Референдум у Молдові: порахували 98,33% протоколів, більшість - за вступ до ЄС

У Молдові на референдумі за включення європейського вектора до Конституції опрацьовано 98,33% протоколів. Вступ до ЄС підтримують 50,03% виборців, проти - 49,97%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Point.md.

За включення європейського вектора до конституції Молдови проголосували 50% виборців (730 100 голосів), а проти 50% (730 021 голос).

Референдум у Молдові: порахували 98,33% протоколів, більшість - за вступ до ЄС - Фото 1

Тим часом президентка Молдови Мая Санду, яка балотується на другий термін, заявила на брифінгу для преси, що кримінальне угруповання «мало намір купити 300 тис. голосів».

«Кримінальні угруповання, об'єднавшись із іноземними силами, атакували нашу країну брехнею та пропагандою. У нас є докази та інформація, що кримінальне угруповання планувало купити 300 тис. голосів. Це безпрецедентне шахрайство, яке має на меті скомпрометувати демократію. Їхня мета — посіяти страх і паніку в суспільстві. Ми не припинимо захищати свободу та демократію. Ми чекаємо на підсумкові результати і повернемося з рішеннями», - сказала вона.

Також стало відомо, що за підсумками опрацювання 97,61% бюлетенів, чинний президент, яка балотувалася від партії «Дія та солідарність» (PAS), Мая Санду набирає 41,86% голосів. За кандидата від Партії соціалістів Олександра Стояногло проголосували 26,32% виборців.

Як повідомляв Укрінформ, у Молдові у неділю відбулися вибори президента та конституційний референдум щодо європейської інтеграції країни.

Фото: point.md

Джерело матеріала
loader