Відстрочка від мобілізації: як уникнути помилок при подачі документів
Відстрочка від мобілізації: як уникнути помилок при подачі документів

Відстрочка від мобілізації: як уникнути помилок при подачі документів

Якщо ви подаєте заяву на відстрочку від мобілізації, вас не мають направляти на військово-лікарську комісію (ВЛК) до прийняття рішення. Це визначено постановою Кабміну №560, яка регулює мобілізаційні процеси.

Тобто, поки не буде рішення про вашу відстрочку, проходити медичний огляд не потрібно. Однак, після отримання відстрочки, вам все ж можуть призначити ВЛК для перевірки стану здоров'я.

Проходження ВЛК. Фото: youtube

Якщо ви не стоїте на військовому обліку, то перед подачею заяви на відстрочку потрібно пройти всі етапи процедури, включаючи ВЛК. Також обов'язковий медогляд для тих, хто змінив свій статус з призовника на військовозобов’язаного або якщо минуло більше п'яти років з останнього огляду. Під час мобілізації висновки ВЛК діють протягом року.

Чоловік, який проходить ВЛК

Якщо вам відмовляють у відстрочці через відсутність актуального висновку ВЛК, ви маєте право оскаржити це рішення через обласний ТЦК або в суді.

Загалом, працівники ТЦК виконують свою роботу, яку диктує війна, розв'язана росією. Росіяни кидають своїх людей у бій без належної підготовки, на відміну від української армії, де військові ретельно готуються до служби. Україна бореться за свою свободу, і мобілізація — це спосіб захистити наші домівки.

війська російських окупантів

На жаль, ворог намагається використовувати інформаційні атаки, аби підштовхнути до думки про несправедливість мобілізації. Пропаганда просуває наративи, що Україна "воює до останнього українця", хоча реальна загроза полягає в агресії росії.

Тож варто пам’ятати, мобілізація — це вимушений крок для захисту країни, і вона допомагає нам протистояти загарбникам.

Раніше ми повідомляли, відстрочка від мобілізації, чоловікам пояснили важливі нюанси.

Українських чоловіків випускатимуть за кордон, як отримати дозвіл на виїзд- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader